Satu lagi dessert yang pernah saya cuba resipinya.Dessert ini telah di buat pada Hari Raya Aidil Adha yang lepas.Rasanya boleh tahan sedap juga bila di makan sejuk-sejuk.Lapisan bawahnya adalah roti.Resipi sebenarnya menggunakan pisang tetapi kat dapur cuma ada betik yang masak ranum.Oleh itu saya guna apa yang ada.
FRUITY BREAD TRIFFLE
Sumber:Treat n Trick
Terjemahan:Ummi@home sweet home.Tq!
Bahan-bahan
- 4 keping roti
- 2 biji pisang-dilecek(saya guna betik)
- 1/2-3/4 cawan buah peach-cincang
- 150 ml. plain yogurt
- sirap dari buahan dalam tin
Cara membuatnya
- Roti di sapu mentega dan jem kemudian di potong kiub.
- Basahkan dengan sirap buahan.
- Lapiskan dengan pisang yang telah di lecek dan buah peach yang di cincang tadi.
- Tutupkan dengan yogurt dan letakkan hirisan buah peach.
- Sejukkan dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 1 jam sebelum di hidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan