Sabtu, 12 November 2011

FRUITY BREAD TRIFFLE

Satu lagi dessert yang pernah saya cuba resipinya.Dessert ini telah di buat pada Hari Raya Aidil Adha yang lepas.Rasanya boleh tahan sedap juga bila di makan sejuk-sejuk.Lapisan bawahnya adalah roti.Resipi sebenarnya menggunakan pisang tetapi kat dapur cuma ada betik yang masak ranum.Oleh itu saya guna apa yang ada.


FRUITY BREAD TRIFFLE
Sumber:Treat n Trick
Terjemahan:Ummi@home sweet home.Tq!

Bahan-bahan
  • 4 keping roti
  • 2 biji pisang-dilecek(saya guna betik)
  • 1/2-3/4 cawan buah peach-cincang
  • 150 ml. plain yogurt
  • sirap dari buahan dalam tin
Cara membuatnya
  • Roti di sapu mentega dan jem kemudian di potong kiub.
  • Basahkan dengan sirap buahan.
  • Lapiskan dengan pisang yang telah di lecek dan buah peach yang di cincang tadi.
  • Tutupkan dengan yogurt dan letakkan hirisan buah peach.
  • Sejukkan dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 1 jam sebelum di hidang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan