Kek coklat leftover
Tiada siap peduli dok dalam peti sejuk lama-lama.
Kena ejas buat benda lain pula baru habis.
Nak buang terasa sayang sebab masih elok lagi.
Let's try ubah-suai.
BEBOLA COKLAT
Bahan-bahan
kek coklat
mentega cair
Coklat ganache
krim putar
coklat masakan
mentega
coklat urai warna warni
paper cup kecil
Cara membuatnya
- Hancurkan kek coklat dan masukkan mentega cair sedikit demi sedikit.Gaul rata.
- Dapatkan tekstur yang boleh di kepal.
- Bulat-bulatkan dan buat sehingga habis.
- Simpan dalam peti sejuk supaya ia keras sedikit.
- Cairkan coklat masakan dengan mentega dan krim putar.
- Ambil bebola coklat dan salutkan dengan coklat ganache dan masukkan ke dalam paper cup.
- Taburkan coklat urai dan buat sehingga habis.
- Simpan dalam peti sejuk supaya coklat mengeras.
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
BalasPadam