Kat Pantai Penarik,Terengganu ada di jual udang celup tepung saiz kecil 40-45 ekor dengan harga Rm 10 sepinggan.
Dekat Kota Bharu pun dah ada
Tapi saya masih tak berpeluang untuk pergi makan kerana masa tidak mengizinkan.
Hujung-hujung tahun ni baki cuti pun dah tinggal sikit.
Let's try buat sendiri,sedap juga cicah sos..rangup saja.
UDANG GORENG RANGUP
25 ekor udang saiz sederhana
tepung goreng Bestari spicy
Cara membuatnya
- Bersihkan udang
- Bancuhkan 1/2 cawan tepung goreng Bestari dengan 1 cawan air.
- Masukkan kesemua udang ke dalam bancuhan tepung dan biarkan seketika.
- Panaskan minyak untuk goreng terendam.
- Sediakan tepung goreng Bestari tanpa di bancuh.
- Ambil udang yang di rendam tadi dan lumurkan dengan tepung.
- Goreng hingga garing dengan api sederhana.
- Toskan minyaknya.
- Hidangkan dengan sos pilihan.
Happy new year, Suzana! Dapnya udang goreng tu :)
BalasPadamHappy New Year PH and family...Lot's of love from me.
PadamUlasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Padam