Ok..ini cookies homemade yang saya buat untuk kudapan anak-anak.
Letak satu balang kat meja depan TV nanti bila-bila menonton boleh makan biskut.
Lagipun sekarang ni biskut tidak terhad pada musim perayaan sahaja.
Sentiasa saja ada biskut yang di buat untuk makan hari-hari
Tu pun kalau ada masa...☺☺
ok..let's try baking
BISKUT KOKO
Bahan-bahan
250 gm mentega
150 gm gula kastor
1 biji telur
25 gm serbuk koko
200 gm tepung jagung
300 gm tepung gandum
20 gm susu tepung
1 sudu kecil coklat emulco
Bahan hiasan
telur putih
coklat urai
almond nibs
Cara membuatnya
- Campurkan semua bahan.
- Adun sebati hingga dapat adunan tidak melekat di jari.
- Canaikan adunan dengan acuan pilihan.
- Susun dalam dulang pembakar.
- Sapukan putih telur.
- Taburkan coklat urai dan almond nibs.
- Bakar sehingga masak dengan suhu 170'c selama 15-20 minit bergantung pada oven masing-masing.
- Sejukkan dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan