![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoyKAYi86tFpszHrD9T5kfY-nehvQ7qE8zXqQws-rpY4sNni6xsc5Rb1bSkdmUE5u0oswPd6usto6LtUOHOGlTGe8NZbFopEW_I3hggDqrI5nVxvGidAYNepPB-uNqE7ngDo95k5ANZDQ/s640/DORAYAKI1.jpg)
DORAYAKI BLACK FOREST
Sumber;Majalah Sedap-kudapan pilihan
Bahan-bahan
- 2 biji telur
- 1 sudu makan madu
- 20 gm.gula aising
- 1/4 sdt.garam
- 100ml.susu cair
- 135gm.tepung gandum
- 10 gm.serbuk koko
- 1sdt.serbuk penaik
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxontRT3YhS_apgoM7KxIqY7Iw6gQ72Od2erCE6lw94r2BbnZTqZB3z6aaY1rbG7xPmYIkUA2QyRRk0vjzABfkVQK-QT1Dig5W4N56SD8XDk1Cn5r54VbYk5SkVtQPw1qa_yjSFc3EEoU/s320/DORAYAKI.jpg)
Bahan inti
- 100gm. krim pekat manis/krim putar
- 100gm.coklat masak hitam-kikis kasar
Cara membuatnya
- Pukul ringan telur, madu,gula aising dan garam sehingga rata.
- Tuangkan susu cair sedikit demi sedikit sambil dipukul rata.
- Tuangkan ke dalam adunan tepung gandum,serbuk koko dan serbuk penaik yang telah di ayak dan di kacau rata.
- Sudukan di kuali anti lekat.Biarkan sehingga kembang,balikkan dan biarkan masak.
- Sejukkan sebentar dan picitkan krim putar ke atasnya.Taburkan kikisan coklat masak.Tutup dengan dorayaki yang lain.Sedia untuk di makan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI_iprdsEGeUvoZhDFRPqh2Y2OIhlHbrtrRRKtj5oSRmhBYdGbwlOeghlHzoyv-9m7VGz1vmz0BPwBZUksUhSep1VJMnNFb_Gda3aOdtwFRQF_KCceLbYRw7n4RrYkIzhTBZkxiKnfTuA/s320/DORAYAKI2.jpg)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan