Bahan-bahan
- 100gm .gula kastor
- 150ml.susu cair
- 100ml.susu pekat manis
- 150gm.mentega
- 50gm.serbuk koko
- 150 gm.tepung gandum 1sdt.baking powder
- 1/2 sdt.soda bicarbonat
- secubit garam
- 2 biji telur gred A
Cara membuatnya
- Ayak tepung gandum,baking powder dan soda bicarbonat.Ketepikan.
- Masak gula kastor,susu pekat,susu cair dan mentega hingga larut.
- Tutup api dan larutkan serbuk koko kedalamnya dan kacau sebati.Sejukkan sedikit.
- Pukul telur dan masukkan ke dalam adunan koko dan kaup balikkan tepung kedalamnya.
- Tuang ke dalam loyang dan kukus selama 45min.-1 jam atau sehingga masak.
- Sejukkan dahulu sebelum di tuang coklat ganache.
Chocolate Ganache topping
- 150gm.whipping cream
- 200gm.cooking chocolate-potong kiub
- 1/2 sdt.mentega
- 1 sdt.madu/glucose syrup-utk mengilatkan ganache
Sumber:resep.dekap .com
Tiada ulasan:
Catat Ulasan