Salam bahagia buat semua...
Biasanya saya buat beberapa jenis biskut dan di isi di dalam balang biskut seperti semasa sambutan hari raya.Kalau masa raya tu ,sebulan pun biskut masih ada lagi. Hari-hari biasa seperti ini mereka suka makan biskut homemade.
BISKUT COKLAT RAMBO
Sumber:Majalah Saji
Bahan-bahan
- 250 gm.mentega
- 100 gm.gula aising
- 80 gm.serbuk koko
- 50 gm.tepung jagung
- 200 gm tepung gandum
Cara membuatnya
- Ayak tepung gandum , tepung jagung dan ketepikan .sementara itu panaskan oven.
- Campurkan mentega,gula aising dan pukul hingga kembang.
- kemudian masukkan pula tepung jagung dan tepung gandum.
- Gaul rata hingga adunan menjadi doh yang lembut dan sesua untuk di terap.
- Selepas itu ,canai dan terap adunan tadi mengikut citarasa.
- Untuk hiasan,taburkan manik warna- warni di atasnya.
- Bakar di dalam oven pada suhu 160'C sehingga masak.Sejukkan dahulu sebelum di simpan di dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan