Saya buat kek cawan lagi setelah mendapat permintaan dari anak-anak.Kali ini menggunakan resepi dari Majalah Saji.Nampak seperti sesuai sekali untuk anak-anak saya yang suka makan kek coklat tambahan pula di letakkan coklat keping di atasnya. Lagi dia orang suka! ...
MUFFIN BERCOKLAT SUSU
Olahan:daridapursuzana
Bahan-bahan
125 gm mentega
100 gm gula kastor
2 biji telur
50 ml.susu coklat
100 gm tepung naik sendiri
2 sudu besar serbuk koko
1 sudu teh esen vanila
coklat keping secukupnya saya guna Milo choco bar
Cara membuatnya
- Pukul mentega dan gula hingga kembang.
- Masukkan telur dan pukul lagi.Masukkan esen vanila,susu,tepung naik sendiri dan serbuk koko berselang -seli hingga habis.
- Gaul rata dan tuang ke dalam acuan muffin.Bakar dalam ketuhar bersuhu 180'C selama 20 minit hingga masak.
- Keluarkan dari ketuhar dan sejukkan dahulu sebelum di hias mengikut kreativiti sendiri.
- Saya meletakkan topping coklat ganache dan sekeping coklat susu di atasnya.
meriah coklat ni...mesti sedapkan..
BalasPadamsedap la sebab banyak coklat!hee..he
Padam