As-Salam buat semua..
Hari ini ada dua jemputan rumah terbuka Syawal.Jika tiada aral mesti kena pergi juga,seorang kawan yang saya kenal kira-kira 24 tahun lepas dan seorang lagi jiran depan rumah.Minggu lepas dan minggu ni,asyik makan sahaja.Saya ni bukan pantang makan,tetapi pantang nampak semua nak try.
Sementara mood hari raya masih 'berleluasa' saya letak satu lagi resepi biskut raya yang tertunggak iaitu Cornflakes emas,rangup sahaja biskut ni.
CORNFLAKES EMAS
Resepi:Majalah Saji Ogos 2010
Bahan A
130 gm mentega
50 gm gula
Bahan B
150 gm tepung gandum
50 gm tepung jagung
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1/2 sudu kecil esen vanila
Bahan C
50 gm cornflakes
50 gm kismis
Cara membuatnya
- Putarkan bahan A hingga kembang,masukkan esen vanila.
- Masukkan bahan B yang telah di ayak bersama, sedikit demi sedikit dan gaul rata.
- Kemudian masukkan kismis dan cornflakes,gaul hingga rata.
- Masukkan ke dalam mangkuk kertas dan bakar hingga masak.
biskut yang ada cornflakes ni memang sedap dimakan kan kak su..laju ja habis..hehe
BalasPadammemang laju sebab ia rangup...
BalasPadam