Biskut Dahlia yang Saya buat untuk Raya lepas
Tiap-tiap tahun mesti buat walaupun tidak standing dengan biskut raya zaman sekarang
Hari ini cuti Hari Pekerja,Jadi dapat jenguk dapur maya ini sekejap
Let's try buat
BISKUT DAHLIA
Bahan
250gm mentega/marjerin
1 cawan susu pekat manis
1 biji kuning telur
1 cawan tepung jagung
1/2 cawan susu tepung
2 cawan tepung kastard
2 cawan tepung gandum-boleh tambah ikut keperluan
Cara membuatnya
1.Satukan mentega/marjerin bersama susu pekat manis dan kuning telur
2.Kacau rata guna senduk
3.Tambah tepung jagung,susu tepung dan tepung kastard dan adun rata.
4.Uli pakai tangan dan tambah tepung gandum sedikit demi sedikit hingga dapat doh yang sesuatu untuk terap.
5.Guna acuan semperit dan terap hingga habis.
6.Letak hiasan dan bakar dalam oven dengan suhu 150'c sehingga masak.
7.Sejukkan sebentar sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan