![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSMdttOe6vuIPop7tAPQVB89cr5mKb2nP2d-OxZniPaNj1p1vDgr87eTOUoo8vsIo-DjFZ8zmjse8STDBXWZNU6V7zoxHZpZtIo3ZYGfY0nCeCAWp-7toF4XjyA5ms6uCLmSEyWmTKqqo/s640/pastri.jpg)
Bahan-bahan
- 10 keping puff pastri
- Telur kuning- untuk glis.
- mangga,buah kiwi dan ceri secukupnya atau apa saja buah pilihan-saya guna buah koktel.
Bahan kastard
- 1 1/3 cawan susu segar
- 2 sudu besar tepung kastard
- 2 1/2 sudu besar gula
- 1 sudu teh mentega
- 1 sudu teh esen vanila
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTCpUIuv5eu1fYI9LhXls0rR-wLMrjRnA3edOzZ6MSVJPi4Bz5twRiByqAaZXaq454tnFNCEI-g8xUldbTb0Og0QFL_S37xGBP5qLk5r8W69VhM5UuD9rbC3K4LFcuBY10BYaWFFz1n6A/s320/tat+kastad3.jpg)
Utk.menyediakan casing pastri puff sila rujuk pada gambar dibawah-sumber Blog Mamafami.tq
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 190 C selama 25min.atau bergantung pada oven masing-masing.
Untuk menyediakan kastard.
- Masukkan susu segar,tepung kastard dan gula kedalam periuk(saya guna non-stick pan).
- Kacau guna whisker diatas api sederhana.
- Teruskan mengacau sehingga adunan menjadi pekat(thickens).
- Angkat dari api dan tambah mentega dan esen vanila.
- Kacau hingga sebati dan sedia untuk digunakan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgq2l7xmpYGSU82JESbvftsnpvk0SkcRci_MyjyIL2MbIf3ZwVioy8WYyxUz5f0uaPVgJuZCZuWNDPZBBuSfXNE1X22tlSL65JpcfR6Wck16F6ssXPgY2CUdtpz5h95d4Iezu1R2_jw5Nc/s640/tat+kastad1.jpg)
cara menyusunnya
- Letakkan adunan kastard secukupnya ditengah-tengah pastri puff yang telah siap dibakar.
- Atur buah-buahan pilihan mengikut kreativiti.
- Sedia untuk di makan.Sedapnya....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan