As-Salam buat semua..
Jengg-jengg... Potato fritters baru muncul kat dapur saya-menu musim hujan!..Walaupun agak ketinggalan nak buat masa ia jadi viral dulu,sampai seru juga saya nak merasanya.Betul llaarrr.... semua orang cakap ia sedap! Hujan-hujan ni makan Potato fritters yang rangup ni,kejap dah habis...
POTATO FRITTERS
Resepi asal:Noraida Durani
Bahan-bahan
3 biji kentang -sagat halus
4 sudu besar tepung jagung
3 sudu besar tepung gandum
1 biji telur
Daun bawang/daun sup
Serbuk Lada sulah
Garam dan sedikit gula
Minyak masak -utk menggoreng
Cara membuatnya
- Satukan kentang yang telah di sagat dgn tepung jagung, tepung gandum,daun bawang,telur,serbuk lada sulah, garam dan sedikit gula.Gaul sebati
- Panaskan minyak masak.Sudukan dan goreng agak-agak leper.balik-balikkan dan tunggu sampai masak.
- Angkat dan hidangkan.Sedap dimakan bersama sos pilihan.
Sedap kan Kak..ranggup pula tu.. memang best mkn
BalasPadamsedap la makan time hujan2 ni..
Padam