Buat kudapan untuk anak-anak pada hujung minggu ini dan cuti sekolah yang bermula esok.Biasanya kalau dalam musim cuti yang lepas-lepas mereka berdua akan sentiasa makan.Dah tak ada kerja lain asyik ulang-ulang masuk dapur saja.Biasanya kalau ada masa terluang saya akan sediakan pelbagai kudapan untuk jangka masa beberapa hari...dan kalau mood rajin!.Resepinya simple sahaja.Let's try buat.
KOKO CRUNCH BERSALUT COKLAT
Bahan-bahan
200 gm bijirin koko crunch
coklat masakan
almond nibs-di bakar sebentar- utk taburan
cawan kertas
Cara membuatnya
- Cairkan coklat secara double boiler.
- Masukkan koko crunch ke dalam mangkuk dan curahkan coklat cair ke dalamnya.Gaul rata .
- Isikan ke dalam cawan kertas dan taburkan almond nibs.
- Bila coklat sudah mengeras bolehlah di simpan dalam bekas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan