Hujan masih turun di Kota Bharu ni walaupun bukan berhari-hari.
Tapi sudah cukup membuatkan langit sentiasa mendung.
Dalam resepi ni,saya guna Roti sandwich yang hampir nak due tarikh luputnya.
Perlu di selamatkan dengan segara supaya cepat habis.
Makan Cekodok Roti panas-panas time ni sedap juga.
Ia rangup di luar dan lembut saja di dalam.
Cicah pula dengan Sos cili Thai...best
Let's try buat.
CEKODOK ROTI
Bahan-bahan
5 keping roti sandwich-carik kecil-kecil
1/2 labu bawang besar-kiub kecil
1 biji telur
1 kiub pati ikan bilis
daun kucai/daun ketumbar-potong halus
karot-parut halus
cili hiris-jika suka pedas
1 sudu besar marjerin
Cara membuatnya
- Masukkan kesemua bahan ke dalam bekas adunan.
- Gaul-gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan adunan roti.
- Panaskan minyak dan goreng dengan api sederhana hingga keperangan.
- Toskan minyak dan bolehlah di cicah dengan sos pilihan.
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
BalasPadamUlasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
BalasPadam