Biasanya base untuk Quiche di buat dari pastri ataupun roti.
Kali ini saya guna kulit popia sebagai base.
Rangup saja kulit popia ni selepas di bakar.
Intinya boleh di pelbagaikan seperti sosej,ayam dan daging cincang ataupun kentang.
Let' try buat
MINI QUICHE
Kulit popia saiz besar
Bahan inti
2 batang sosej-dadu kecil.
1 sudu besar mentega
1/2 labu bawang besar-potong dadu
Cairkan mentega dan tumis bawang besar hingga naik baunya.
Masukkan sosej ataupun inti lain dan masak sebentar. Ketepikan.
Sos telur
2 biji telur ayam
1/3 cawan susu segar
1 sudu besar serbuk lada hitam
serbuk lada putih
secubit garam
Bahan tabur
keju Mozarella parut
hirisan daun sup
Satukan kesemua bahan dan kocok sebati dengan garfu.
Cara membuatnya
- Panaskan oven terlebih dahulu.
- Griskan loyang muffin dengan mentega.
- Potong empat kulit popia dan susun dua lapis dalam acuan muffin.
- Tekan sedikit supaya rapat ke bawah.
- Sudukan inti ke dalamnya dan dan curahkan bahan sos.
- Taburkan keju mozarella dan daun sup.
- Bakar dalam oven dengan suhu 150'C sampai permukaan atas kelihatan perang.
ayo segera bergabung dengan kami hanya dengan minimal deposit 20.000
BalasPadamdapatkan bonus rollingan dana refferal ditunggu apa lagi
segera bergabung dengan kami di i*o*n*n*q*q