Salam bahagia buat semua...
Mousse coklat rangup badam...cubalah buat pasti terpikat.Sedap juga kalau di makan semasa sejuk sebagai dessert.MOUSSE COKLAT BADAM
Sumber:Majalah Keluarga 2011
Bahan-bahan
- 250 ml.krim putar
- 4-6 biskut rangup-di hancurkan
- 50 gm.badam cincang-panggang
- 50 gm.coklat-di cairkan
- 1 sdb.esen kopi
- 1 sdb.gula perang
- 1 sdt.serbuk kopi segera
Cara membuatnya
- Putar krim dan gula perang hingga kembang dan sebati
- Tambahkan serbuk kopi segera,esen kopi dan coklat cair.Kacau rata .
- Bahagikan biskut hancur tadi sama rata,dan masukkan dalam gelas dessert.
- Kemudian masukkan campuran krim tadi sama rata hingga ke atas lapisan biskut.
- Taburkan lebihan biskut yang di hancurkan dan badam cincang di atasnya.
- Sejukkan di dalam peti sejuk dahulu sebelum di makan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan