Resipi ini dapat dari majalah,macam biasalah kena adjust sikit adunannya.
BISKUT NESTUM
Sumber:Majalah Mingguan Wanita 2008
Bahan-bahan
- 125 gm.mentega
- 125 gm.nestum
- 185 gm.tepung naik sendiri
- 1/2 cawan gula kastor
- 2 biji telur
- 1 sdt.esen vanila
- Panaskan oven dan ayak tepung naik sendiri dan ketepikan
- Pukul mentega dan gula hingga kembang.Masukkan telur dan esen vanila dan pukul lagi hingga sebati.
- Nasukkan tepung dan gaul rata kemudian barulah di masukkan nestum.
- Gaulkan adunan hingga lembut dan sesuaikan adunan iaitu jika terlalu lembik bolehlah di tambahkan sedikit tepung jagung atau tepung gandum.
- Terapkan atau canaikan mengikut kreativiti sendiri.Aturkan di dalam loyang biskut yang telah berlengserkan mentega dan bakar pada suhu 160'C sehingga masak.
- Bila masak, sejukkan di atas redai biskut dan bolehlah di simpan di dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan