Selalunya nama Mango float ni saya ingat hanya untuk minuman sahaja,rupanya ada juga dessert yuang bernama Mango float.Teruja untuk cuba membuatnya walaupun rasa-rasa... ni mesti dessert yang manis juga..tak pe la makan sikit sahaja ,boleh percaya ke?.he..hee.kalau dah nampak sedap begini,lebih dua keping agaknya.Resepi dari blog Kak Paty,minta izin kongsi resepi ya. .
MANGO FLOAT
Sumber:Paty's kitchen.tq
Bahan-bahan
3 biji mangga di hiris
250 ml krim putar
1 tin susu pekat saya guna 1/2 cawan
200 gm biskut cream crackers
1 cawan serbuk biskut cream crackers
Cara membuatnya
- Susun biskut cream crackers di dalam bekas kaca empat segi.
- Pukul krim putar dan satukan dengan susu.Gaul sebati.
- Potong buah mangga dan hiris panjang.
- Lapiskan adunan krim tadi atas biskut dan susunkan hirisan mangga di atasnya.
- Kemudian lapiskan lagi dengan biskut-krim -hirisan mangga-dan atas sekali krim.Buat sampai habis.
- Akhir sekali,taburkan serbuk biskut cream crackers dan mangga yang di potong dadu kecil.
- Bekukan di dalam freezer atau fridge sebaiknya semalaman.
- Potong dan hidangkan sejuk.
salam kak..
BalasPadamwow, sangat menarik dan menggiurkan la kak..sedap tu!!
rasa-rasa sedap tak?.kalau rasa terliur tu..tentu sedap!
Padam