Assalam buat semua..
Petang tadi dan malam ini masih lagi hujan.
Rindu pada bau hujan,rindu titisan hujan,suka sentuh air hujan.
Saya adalah seorang Pluviophilia.
Tak payah siram pokok bunga .
Rehat-rehat dan baca buku sahaja
dan saya jenis yang 'masuk' ke dalam cerita buku yang di baca.
Lepas tu jadilah book hang over,asyik dok teringat-ingat saja...
..macam saya dok teringat-ingat kat awak la!
..macam saya dok teringat-ingat kat awak la!
Dessert hari ini ni pun,asyik dok teringat-ingat juga.
Dah berkali buat tapi tak pernah jemu rasanya.
Sejuk dan sesedap rasa sampai tak boleh lupa.
Lemak-lemak manis,cair di mulut.
Saya buat versi makcik manis yang tak makan manis sangat..hahaha.
Hanya guna 4 bahan sahaja
Untuk versi yang heaven lagi,krim putar di campur cream cheese dan susu pekat manis.
Ni anak-anak suka la sebab manis sikit.
Let's try buat.
MANGO FLOAT DESSERT
Bahan
2 biji mangga sederhana besar
1 cawan krim putar
biskut cream cracker secukupnya
air susu untuk celup biskut
loyang kaca tinggi empat segi
Cara membuatnya
- Ambil 1/2 biji mangga kisar tanpa air di jadikan puri.
- 1 1/2 biji mangga lagi di potong kiub kecil.
- Pukul krim putar sampai kaku.
- Ambil beberapa keping biskut cream cracker dan ramas bagi hancur.
- Sapu sedikit krim putar di dasar bekas kaca .
- Ambil biskut,celup dalam susu dan susun sampai penuh di dasar bekas.
taburkan mangga kiub-
sudukan puri mangga dan
taburkan serbuk biskut.
- Ulang sampai semua bahan habis
- Simpan dalam peti sejuk untuk beberapa jam.
- Sedia untuk di makan sejuk.
Numpang promo ya Admin^^
BalasPadamingin mendapatkan uang banyak dengan cara cepat
ayo segera bergabung dengan kami di ionpk.biz ^_$
add Whatshapp : +85515373217 || ditunggu ya^^