3 Syawal 2018...saya baru dapat cuti raya.
Sementara mood raya masih ada,saya teruskan kongsi resepi biskut
raya di sini.
Boleh buat untuk tahun hadapan pula.
Biskutnya rangup dengan aroma nestum.
Let's try baking.
BISKUT NESTUM CRUNCHY
Bahan-bahan
260 gm marjerin planta
250 gm tepung gandum
100 gm gula aising
40 gm nestum original-kisar halus
60 gm badam serbuk
30 gm tepung jagung
1 sudu besar tepung ubi
1 sudu teh esen vanila
untuk sapuan
kuning telur
nestum
Cara membuatnya
- Pukul marjerin dan gula aising hingga sebati.
- Masukkan nestum kisar,badam serbuk,tepung jagung dan tepung ubi.Kacau rata.
- Tambahkan tepung gandum sedikit demi sedikit sambil di gaul hingga dapat doh yang lembut dan tidak melekat di tangan.
- Terap ikut acuan pilihan.
- Buat sampai habis dan sapukan kuning telur dan tabur sedikit nestum.
- Bakar dalam oven dengan suhu 150'c selama 15-20 minit bergantung pada oven masing-masing.
- Sejukkan dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
Nampak macam sedap je... boleh cuba ni.
BalasPadamsedap juga...rangup saja.try la buat.
Padam