Sumber:daridapursuzana
Bahan-bahan
- kacang bendi
- 2 ulas bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 2 sdb.ikan bilis-basuh dan toskan
- 2 biji lada hijau-potong
- 4 biji cili api
- 2sdb.sos tiram
- 1 biji tomato-di potong
- sos ikan -secukup rasa
Cara membuatnya
- Tumbuk bawang merah,bawang putih ,ikan bilis dan cili padi.Panaskan sedikit minyak dalam kuali dan tumiskan bahan yang telah di tumbuk tadi hingga naik baunya.
- Masukkan sos tiram dan potong kacang bendi lalu terus di masukkan kedalam kuali.
- Kacau hingga rata.Tambahkan sos ikan secukup rasa dan tomato yang telah di potong tadi.
- Sesuaikan rasanya dan bila nampak kacang bendi hampir layu bolehlah di angkat dan di hidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan