Ahad, 15 Mei 2016

PUFF GULUNG SOSEJ

Assalam buat semua...
Kudapan buat Azim dan Amzar makan di hujung minggu.
Stok pastri puff dan sosej pun dah lama terperuk dalam freezer.
Kalau buat macam ni cepat saja habis.
Let's try buat.

Bahan-bahan
5 keping pastri puff 4x4
5 batang sosej-potong dua
1 biji telur
bijan 

Cara membuatnya

  • Panaskan oven pada suhu 170 'c.
  • Lapikkan dulang pembakar dengan baking sheet.
  • Celur sosej sebentar dan toskan.
  • Gelekkan pastri puff dan potong dua.
  • Ambil sekeping pastri puff dan gulung dengan sosej kemas-kemas.
  • Tekan hujung gulungan dengan garfu supaya tidak terbuka apabila di bakar nanti.
  • Buat sampai habis dan susunkan di atas dulang pembakar
  • Sapukan dengan telur dan taburkan bijan.
  • Bakar di dalam oven hingga warna puff bertukar perang.
  • Sejukkan sebentar dan hidangkan bersama sos pilihan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan