Selalunya makan Jagung kukus manis ni yang di beli sahaja tetapi hari tu dah terajin pula bila jumpa satu paket jagung frozen dalam freezer yang entah bila saya beli.Cadangan asalnya nak buat Nasi jagung tapi tak jadi-jadi ,buat jagung kukus lah dulu.Nak cari jagung segar tak bertembun pula.Mulanya nak buat untuk anak-anak saja, dengan-dengan saya makan sekali!..
SWEET CORN/JAGUNG KUKUS MANIS
Sumber:Aziemas@My resepi.Thanks.
Bahan-bahan
500 gm jagung frozen
2 sudu besar mentega
4 sudu besar susu pekat manis/kemanisan ikut suka
secubit garam
Cara membuatnya
- Panaskan periuk pengukus dan kukus jagung selama 20 minit.
- Bila jagung sudah masak,masukan ke dalam satu bekas dan gaulkan dengan mentega,susu pekat manis dan sedikit garam.
- Gaul rata dan hidangkan .
Tiada ulasan:
Catat Ulasan