style="text-align: center"

Sabtu, 23 Julai 2011

AIS KRIM MOCHA KOPI

Tension 2-3 hari ni ,internet punya problem .Dulu pakai broadband, time aktif tu sampai melompat -lompat, time dia merajuk asyik dok tidur aje.La ni pakai wi-fi streamyx pun macam tu jugak .Sekejap ada, sekejap tak de.
Entri yang dah di buat adalah cerita bertangguh yang baru nak di tulis sebab baru ada blog untuk berkongsi cerita dan tentunya melayan  hobi saya yang suka menulis.
Ais krim ni pula di buat hujung minggu lepas.Kalau hari Jumaat dan Sabtu peti ais kena isi makanan,kalau tidak budak 3 orang tu..mesti tanya "tak de makanan ke?sebab mereka tak berapa suka makanan yang di beli kat luar.Mari kita tengok resipinya ,mudah saja cara nak membuatnya.

AIS KRIM MOCHA KOPI

Bahan- bahan
1 cawan susu cair-disejukkan
1/2 cawan susu pekat-disejukkan
1 camb.koko}
1 cams.kopi instant}3 bahan ini di bancuh sebati dan
1/4 cawan air}         di sejukkan.
1 camt. esen vanila

Cara -cara
  • Putar susu cair  seketika,masukkan susu pekat,adunan koko- kopi dan esen vanila.
  • Putar hingga sebati.
  • Tuangkan ke dalam bekas yang telah disejukkan dan bekukan separuh beku.
  • Pindahkan adunan separuh beku kedalam mangkuk yang telah disejukkan  dan putar sehingga licin.
  • Bekukan semula.bolehlah di makan .



Tiada ulasan:

Catat Ulasan