Ahad, 7 Ogos 2011

UDANG MASAK MANIS

Cubalah masak udang masak manis ni.Kepada penonton yang ada udang besar tu,terutama udang galah ,lets try masak .Rasanya amat sedap dan sungguh lazat ,ditambah pula makan dengan nasi panas -panas ,alahai 10 ekor boleh habis.Bunyi ayat macam iklan promosi saja!!lama sungguh gambar ni dalam simpanan .Orang yang menempahnya pun dah ada anak sorang .Siapa lagi..Puan Naja la tu..

UDANG MASAK MANIS
Sumber: Majalah Wanita 

Bahan -bahan
  • 800 gm udang harimau -di goreng garing
  • 2 helai daun kunyit
  • 5 helai daun limau purut
  • 2 sudu besar sos tomato
  • 8 biji anggur merah
  • 40gm nenas -di potong kiub(saya guna nenas kiub tin)
  • 40gm epal hijau-dipotong kiub
  • garam dan gula
Bahan kisar
  • 10 ulas bawang merah
  • 7 ulas bawang putih 2 batang serai 15 tangkai cili merah.
Cara membuatnya
  • Tumis bahan kisar hingga naik bau.Masukkan daun kunyit ,daun limau purut dan serai.
  • Masukkan sedikit air dan kacau sebati.Masukkan garam dan gula
  • Kacau hingga rata dan bolehlah dihidangkan .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan