style="text-align: center"

Jumaat, 12 Ogos 2011

PUDING STRAWBERRY LAICI

Mari kita pakat buat puding strawberry laici ni.Rasanya amat sedap sekali makan time sejuk-sejuk gitu.Buat buka puasa lagi best.Maaf la back ground gambar tidak begitu menarik,bersepah kat belakang tu.Saya dah adjust sikit puding ni tak letak laici.Buka almari stok cuma ada buah koktel saja.Letak mana ada la.Apa nak bimbang kita yang buat dia kan...Boleh juga di letak di dalam gelas kecil atau gelas puding.

PUDING STRAWBERRY LAICI 
Sumber:Hazila -small kitchen

Bahan -bahan
  • 4 keping roti putih
  • 1 tin susu cair
  • 4 biji telur
  • 1 sudu makan gula pasir
  • laici-saya letak buah koktel
Untuk jelly
  • 1 paket kristal jelly perisa strawberry
  • 400ml air
Cara- cara
  • Panaskan kukusan.
  • Rendam roti didalam susu cair.kisar hingga halus roti,susu cair,telur dan gula.
  • Masukkan bahan  kisar kedalam loyang yag sesuai dan kukus lebih kurang 30minit
  • Angkat dan biarkan ia sejuk
  • Sementara itu sediakan jelly mengikut arahan di kotak.
  • Susun buah laici dan strawberry yang dibelah dua diatas adunan yang telah dikukus tadi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan