style="text-align: center"

Ahad, 22 November 2015

PINDANG PISANG

As-Salam buat semua...
Biasanya saya buat Pindang Tapai..
Tapi kali ini saya tukar guna pisang pula,boleh lah buat dessert selepas makan nasi..
Makan manis-manis lagi!...hari-hari makan manis.
Let's try masak..

PINDANG PISANG

Bahan-bahan
5 biji pisang-belah dua
1 kotak kecil santan
1 biji telur
1 sudu teh esen vanila
gula perang secukup manis
sedikit garam
2 helai daun pandan

Cara membuatnya
  • Campurkan santan,telur,gula perang,garam dan esen vanila di dalam mangkuk dan kacau sebati.
  • Siatkan daun pandan dan susun di dasar non stick pan.
  • Susun pisang dan curahkan adunan santan di atasnya.
  • Masak dengan api perlahan hingga pekat.Matikan api dan sejukkan.
  • Letakkan di dalam peti sejuk.Ia sedap di makan sejuk.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan