style="text-align: center"

Jumaat, 19 Ogos 2011

SUP TULANG

Salam semua..ini juadah untuk bersahur yang di buat lebih awal pada waktu petang.Nak buat nanti masa sahur mesti tak sempat sebab merebus tulang mengambil masa yang lama.Rasanya sungguh sedap sekali.Dan encik hubi telah makan dengan berseleranya sekali di waktu dinihari .

Bahan -bahan
  • 1 kg.tulang lembu
  • 1 bungkus sup bunjut
  • 3 tangkai daun sup-di hiris
  • 2 tangkai daun bawang -di hiris
  • 50gm bawang goreng
Bahan kisar
  • 5 tangkai cili kering 
  • 4 biji bawang besar
  • 4 ulas bawang putih
Cara membuatnya.
  • Tulang di rebus hingga lembut.
  • Masukkan bahan kisar dan sup bunjut.
  • Reneh sup hingga daging empuk.
  • Apabila mendidih masukkan garam secukup rasa
  • Ketika menghidang ,taburkan  hirisan  daun sup ,daun bawang dan bawang goreng.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan