If you want your life to be a magnificent story ,then begin by realizing that you are the author and everyday you have the opportunity to write a new page.
I'm not a chef but I'm passionate about food - the tradition of it, cooking it, sharing it!
Khamis, 8 September 2011
CENDOL SANTAN
Sedap sungguh makan cendol dengan santan ni, ia dibuat untuk berbuka puasa.Bagi sesiapa yang tak makan santan boleh di gantikan dengan susu segar .Lepas tu letak dalam peti ais .Ooohhhh!! sungguh nyaman terasa bila di makan pada hari yang panas.
Bahan -bahan
Cendol,sagu halus/sagu mata ikan ,agar-agar hitam/cincau.
buah kabung,santan yg di letak sedikit garam
Gula melaka (dicampurkan sedikit air dan masak hingga jadi cair)
Bila menghidang campurkan kesemua bahan -bahan di dalam mangkuk ,curahkan santan ke atasnya dan masukkan air gula melaka yang telah dicairkan .
Tiada ulasan:
Catat Ulasan