As-Salam buat semua...
Saya ingin kongsikan satu lagi resipi buat minum petang-Roti Bakar Pisang Coklat .Sedap di makan bersama secawan teh atau nescafe.Bertambah sedap jika di letakkan sedikit keju parut di atas pisang sebelum membakarnya.
ROTI BAKAR PISANG COKLAT
Sumber:daridapursuzana
Bahan-bahan
- 4 keping roti sandwich
- 2 biji pisang berangan
- sos coklat Hershey's/coklat masakan yang di cairkan
- Planta marjerin/mentega untuk sapuan roti
- keju parut secukupnya(pilihan)
- Sapukan planta/mentega pada setiap keping roti .
- Potong pisang secara membulat dan susunkan di atas roti. tadi.Picitkan sos coklat di atasnya.Jika suka taburkan keju parut
- Susun pisang dan potong tepinya.Panaskan non-stick pan.
- Letakkan sedikit planta dan bakar roti hingga keperangan.
- Sedia untuk di hidangkan.Roti bakar yang sedap!
Mcm banana chocolate crepe kat Paris..juz replace dgn roti kan sis
BalasPadam