style="text-align: center"

Isnin, 20 Mei 2013

AYAM KICAP BEREMPAH MAGIC MEALS

 As-Salam buat semua..

Hari ni mood tak berapa rajin nak masak,tapi kena buat juga.Bila jumpa Magic meals satu paket kat dapur, apalagi saya terus cuba  membuatnya.Senang saja sebab semuanya dah tersedia.Kita cuma perlu tambah bawang dan gaulkan sahaja.Sesuai untuk yang tengah berdiet kerana ia tidak di tambah minyak dan garam.Tengok iklan dalan TV nampak macam sedap!betul la tu,sebab anak-anak pun suka makan!Azim makan sampai menambah nasi tiga kali..hee..he macam biasa budak sorang tu,kalau sedap susah nak berhenti!. Sangat sesuai untuk kanak-kanak sebab ia tidak masin.

AYAM KICAP BEREMPAH MAGIC MEALS
Sumber:MAGGI

Bahan-bahan
500 gm ayam tanpa kulit-potong kepingan kecil
50 gm gegelung bawang(bawang besar potong bulat)
1 paket perencah ayam kicap berempah Magic meals

Cara membuatnya
  • Masukkan ayam,gegelung bawang dan 50 ml.(1/2 cawan)air ke dalam beg plastik masakan Maggi. Campurkan perencah Maggi.
  • Gaul bahan-bahan agar sebati dengan perencah Maggi dan ikat beg masakan dengan tali yang di sediakan.
  • Letakkan beg masakan secara rata di atas beras dan hidupkan suis periuk nasi.Setelah nasi masak,kekalkan butang warm untuk 25 minit lagi.Pastikan tempoh masak dan pemanasan adalah selama 45 minit.
  • Keluarkan beg masakan dari periuk nasi dan potongkan dengan gunting.Hidang terus bersama nasi.
Nota
  • Jangan guna daging ayam beku.
  • Jangan buka periuk nasi sehingga tempoh masak tamat.
  • Beg masakan Maggi adalah selamat untuk di gunakan dalam periuk nasi dan mematuhi peraturan US FDA dan EU.
  • Jangan gunakan dalan ketuhar gelombang mikro.
  • Beg masakan untuk kegunaan sekali sahaja.
  • Hanya gunakan beg masakan Maggi yang di sediakan.

2 ulasan:

  1. Oh! Saya belum pernah cuba lagi ni... tapi kalau keluaran Maggi memang sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama lah kita peminat jenama MAGGI.

      Padam