Hari ini nak tayang Strawberry sorbet yang di buat semalam.Dah hari ini saya berpuasa,cadangnya nak buat dessert untuk berbuka nanti.Buka puasa dengan strawberry la kita!
STRAWBERRY SORBET BERKRIM
Resepi:Dapur tanpa sempadan
Dicuba oleh:suzanazamri.blogspot
Bahan-bahan
- Strawberry lecek tadi dicampur ke dalam air gula pekat. Kacau rata dan masukkan dalam bekas, tutup bekas dan bekukan dalam freezer selama 5 - 6 jam.
- Keluarkan dari freezer dan keluarkan adunan tadi dari bekas. Masukkan ke dalam alat pengisar bersama-sama whipping cream tadi. Kisar hingga hancur dan sebati. Tuang kembali dalam bekas dan tutup .Bekukan sekali lagi untuk 5 - 6 jam.
- Cedok dan hidangkan, hias dengan straberry jika suka.Sedap di makan sejuk.
Selamat berpuasa dan betbuka dengan strawberry sorbetnya Suzana.
BalasPadamAda juga gang Amie boleh share rindu anak yang jauh. Agaknya kali pertama berjauhan, itulah yang rasa rindu sangat!
lebih dari rindu...sampai menghiris hati sampaikan saya tak terasa laparnya!(hee..he berat badan ada turun la!)
Padam