style="text-align: center"

Rabu, 3 Julai 2013

BISKUT MOMEN INDAH

 As-Salam buat semua..
Buat biskut bukan untuk di makan pada hari raya tetapi untuk di makan sebelum puasa.Time beginilah baru biskut ni sangat laku dan laju sahaja habisnya.Abang yang tengah suka sangat makan biskut samada biskut yang di beli ataupun biskut yang saya buat.Dia la yang tukang habiskan semua biskut-biskut.Biskut pula hangit la sikit ,leka sangat duk depan komputer.He..he macam biasa...

BISKUT MOMEN INDAH
Resepi:Majalah Keluarga

Bahan-bahan
100 gm tepung gandum
50 gm gula kastor
100 gm marjerin
100 gm oat

Cara membuatnya
  • Pukul gula dan marjerin hingga kembang.
  • Masukkan tepung dan uli sedikit hingga jadi doh.
  • Terapkan ikut bentuk kegemaran dan susun di atas dulang pembakar.
  • Sapu kuning telur dan taburkan sedikit oat.
  • Bakar pada suhu 180'C selama 25 minit atau hingga kekuningan.
  • Sejukkan dahulu sebelum di masukkan ke dalam bekas kedap udara.

1 ulasan:

  1. salam kak..

    em,nama biskut tu menarik..bahan pun sangat simple dan mudah membuatnya kan..

    BalasPadam