style="text-align: center"

Ahad, 4 Ogos 2013

BISKUT CHEDDAR

As-Salam buat semua..
Biskut raya seterusnya adalah Biskut Cheddar.Biskut ini di adunkan bersama keju cheddar parut.Rasanya lemak-lemak masin dan tidaklah manis sangat.Dah separuh bekas habis di makan anak-anak,sempat ke tidak buat beraya nanti!..

BISKUT CHEDDAR
Resepi:Norli Atan-Majalah Saji Ogos 2013

Bahan-bahan
300 gm. tepung gandum
100 gm. tepung jagung
250 gm. mentega
100 gm .gula aising
1 biji telur
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
100 gm. keju cheddar -parut

Bahan hiasan
parutan keju cheddar

Cara membuatnya
  • Satukan tepung gandum,soda bikarbonat dan tepung jagung di dalam mangkuk.Ketepikan.
  • Putar mentega dan gula aising hingga kembang.Masukkan telur dan pukul lagi seketika.
  • Masukkan campuran tepung dan keju cheddar.Uli sedikit dan sebatikan adunan biskut.
  • Canai doh dan terap mengikut acuan pilihan dan aturkan di dalam dulang pembakar.
  • Sapukan putih telur dan taburkan parutan keju cheddar.
  • Bakar di dalam ketuhar pada suhu 150'C selama 30 minit.
  • Sejukkan dahulu sebelum di simpan di dalam bekas sesuai.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan