style="text-align: center"

Ahad, 12 Januari 2014

MANGO FLOAT

As-Salam buat semua...
Selalunya nama Mango float ni saya ingat hanya untuk minuman sahaja,rupanya ada juga dessert yuang bernama Mango float.Teruja untuk cuba membuatnya walaupun rasa-rasa... ni mesti dessert yang manis juga..tak pe la makan sikit sahaja ,boleh percaya ke?.he..hee.kalau dah nampak sedap begini,lebih dua keping agaknya.Resepi dari blog Kak Paty,minta izin kongsi  resepi ya. .
MANGO FLOAT
Sumber:Paty's kitchen.tq

Bahan-bahan
3 biji mangga di hiris
250 ml krim putar
1 tin susu pekat   saya guna 1/2 cawan 
200 gm biskut cream crackers
1 cawan serbuk biskut cream crackers

Cara membuatnya
  • Susun biskut cream crackers di dalam bekas kaca empat segi.
  • Pukul krim putar dan satukan dengan susu.Gaul sebati.
  • Potong buah mangga dan hiris panjang.
  • Lapiskan adunan krim tadi atas biskut dan susunkan hirisan mangga di atasnya.
  • Kemudian lapiskan lagi dengan biskut-krim -hirisan mangga-dan atas sekali krim.Buat sampai habis.
  • Akhir sekali,taburkan serbuk biskut cream crackers dan mangga yang di potong dadu kecil.
  • Bekukan di dalam freezer atau fridge sebaiknya semalaman.
  • Potong dan hidangkan sejuk.

2 ulasan:

  1. salam kak..

    wow, sangat menarik dan menggiurkan la kak..sedap tu!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasa-rasa sedap tak?.kalau rasa terliur tu..tentu sedap!

      Padam