style="text-align: center"

Rabu, 9 April 2014

TUNA CANAPES

A-Salam buat semua...
Saya buat kudapan lagi untuk buat hidangan breakfast dan juga untuk makan-makan pada sebelah petang.
Best juga kudapan ringkas macam ni,nanti nak buat lagi guna biskut cream cracker pula.Boleh juga di gunakan roti biasa bagi yang tak suka makan roti whole meal ini.Lebihan roti yang di potong saya guna untuk buat puding roti pula.
TUNA CANAPES
Resepi:Majalah Wanita November 2010.

Bahan-bahan
Roti whole meal/roti sandwich biasa
tuna mayones
tomato ceri-belah dua
daun bawang/sup-potong halus
hirisan lada hijau      saya tambah
mentega                    saya ganti dengan garlic spread

Cara membuatnya
  • Sapu roti dengan mentega/garlic spread dan bakar dengan menggunakan pembakar roti.Boleh juga di bakar dahulu dan di sapu mentega kemudian.
  • Tekap acuan bulat di atas roti atau mengikut bentuk yang di sukai.
  • Kemudian letakkan Tuna mayones di atasnya dan hias dengan tomato ceri dan hirisan daun bawang/sup dan hirisan lada hijau yang tidak pedas.
  • Ia boleh di makan begitu sahaja tanpa perlu di bakar lagi.

2 ulasan:

  1. nampak dah menarik sngt tu Su kalau makan mesti sedap ni macam kaler ada kan mesti rainbow nanti kat dalam tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye la kak noor,saya suka dengan kaler-kaler ni.

      Padam