style="text-align: center"

Selasa, 1 Julai 2014

PENGAT KELADI DAN KELEDEK

As-Salam buat semua...3 Ramadhan
Hari ini nak entrikan pengat yang sesuai untuk di buat berbuka puasa ataupun di makan selepas itu.Cicah dengan roti putih pun sedap juga..

PENGAT KELADI DAN KELEDEK
Resepi:Zalinah@Rempahratus.thanks. 

Bahan-bahan
300 gm keladi dipotong dadu
300 gm keledek merah dipotong dadu
1/2 cawan sagu biji
5 cawan santan
1/2 cawan gula/ikut selera sendiri
Sedikit garam
2 helai daun pandan 

 
Cara membuatnya

Masukkan santan didalam periuk sambil kacau diatas api perlahan.
Masukkan gula, garam, biji sagu, daun pandan, keledek dan keladi. Kacau hingga mendidih dan empuk.
Sedia dihidang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan