style="text-align: center"

Isnin, 11 Mei 2015

HADIAH HARIJADI AZIM..

As-Salam buat semua..
Tahun ini Azim tak nak apa-apa barang pun untuk hadiah harijadinya cuma dia minta nak gi I-City Selangor sahaja.Dah kebetulan ada di Kuala Lumpur minggu lepas ,kami pun membawanya ke I-City  yang terletak di kawasan Lembah Kelang,Selangor.Dari Sri Gombak tempat kami tinggal ia mengambil masa lebih kurang 1 jam melalui Lebuh Raya Persekutuan.

Kali terakhir kami pergi ke I-City kira-kira 4 tahun lepas(2011).Banyak perubahan yang telah di buat di kawasan-kawasan tertentu dan ada banyak permainan yang baru.Pokok-pokok Alphine sintetik yang berwarna -warni semakin banyak dan amat cantik sekali pada waktu malam.Ada juga air pancut berirama,Dancing Water namanya yang boleh bertukar warna dan ketinggian pancutan mengikut rentak muzik  rancak.
Tak sempat nak round tempat-tempat lain di kawasan Fun World seperti Fun Drive di mana anak-anak boleh memandu sendiri kereta,Itsy Bitsy sebuah taman ajaib berkonsepkan semut.Jungle Adventure,taman tema yang ada Bumper car dan ilustrasi binatang.Kat sini orang dewasa pun boleh main Bumper car.Boleh main langgar -langgar orang.
Kami hanya sempat round City of Digital lights sahaja(kawasan pokok-pokok berlampu)dan saya pun dah hilang mood kerana terlampau letih.Snow world pun tak sempat masuk.Layan lah juga Azim naik keretapi yang kat atas tu,main Rocking Chaise Car dan mainan pusing kat bawah ni.Saya phobia la dengan benda-benda macam ni!
Hujan yang turun tiba-tiba membawa kami lari keluar ke kereta.Apapun dah tak boleh main dan tengok apa-apa lagi.Nanti lain  kalau ada kesempatan,saya nak gi Trick Art Museum,Wax Museum,Giant Ferris wheel dan banyak lagi.Kena tebalkan poket dulu sebab semuanya berbayar..


                                Bye-bye sampai jumpa lagi...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan