Selasa, 3 November 2015

JEJARI PUFF

As-Salam buat semua..
Projek baking hari ini.Saya buat Jejari puff ini dari lebihan pastri puff yang telah di potong tekap bulatan di bahagian tengahnya. Sayang nak buang,saya simpan saja dalam freezer.Akhirnya saya dapat idea untuk olah semula pastri puff ini.Let's try baking.

JEJARI PUFF

Bahan-bahan
pastri puff
bijan hitam
gula pasir kasar

untuk glis
telur kuning
susu pekat manis
pewarna kuning

Cara membuatnya
  • Pastri puff yang sudah berlubang di tengah,di pusing membentuk jejari.
  • Gliskan dulang pembakar dengan marjerin dan aturkan pastri puff.
  • Kacau telur kuning dengan susu pekat manis dan sedikit pewarna kuning.
  • Sapukan/glis dengan telur kuning .
  • Taburkan gula pasir kasar di atasnya dengan bijan hitam.
  • Bakar di dalan oven dengan suhu 160'c sehingga garing.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan