style="text-align: center"

Sabtu, 19 Disember 2015

CHURROS


As-Salam buat semua..
Dah try sekali dulu buat Churros tapi tak berapa menjadi..
Ingatkan ia jenis yang berminyak jadi saya tawar hati untuk membuatnya.
Bila si comel tanya tak try buat churros ke,saya jawab tak minat.
Once upon a time jumpa resepi Churros ni ,terus terbuka hati nak buat sekali lagi.
Betul la si comel kata,Churros memang sedap dan ia tidak berminyak pun!
Tak sampai 30 minit selepas di hidang,sudah licin di makan oleh Azim dan Amzar.
Suka la tu sebab cicah coklat.
Untuk si comel..tengok gambar je la !
Resepi dari tarabozu2.blogspot
thanks..

CHURROS

Bahan-bahan
1 cawan air
1 sudu makan gula
1 1/4 cawan tepung gandum
1 biji telur saiz L
1/2 sudu kecil garam
1 sudu makan mentega

Cara membuatnya
  • Didihkan air,garam,mentega dan gula
  • Kecilkan api dan masukkan tepung gandum.
  • Kacau cepat-cepat agar tepung tidak berketul.
  • Angkat dari dapur,masukkan telur dan kacau hingga sebati.
  • Panaskan minyak dan masukkan adunan ke dalam piping bag(guna nozzle bentuk bintang).
  • Picit dan potong bentuk panjang(ikut suka saiznya).
  • Goreng hingga keemasan.
  • Angkat dan toskan.
  • Tabur gula dan serbuk cinnamon
  • Cicah hot coklat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan