style="text-align: center"

Isnin, 27 Jun 2016

PULUT MANGGA

Assalam buat semua..
Pemanis mulut untuk untuk buka puasa.
This is Kelantan ..best nya Pulut Mangga.Disini kita panggil Pulut Pauh.
Nak lebih class lagi we called- Mango sticky rice.
Makan sejuk-sejuk time  buka puasa tentu dah tak larat makan benda lain dah.
terus kenyang..makan pulut kan..
Buat versi saya sendiri ..tak berapa manis sebab buah mangga tu masak ranum..dah manis!

PULUT MANGGA

Bahan-bahan(2 orang)
1 biji mangga saiz besar-potong kiub
1 cawan beras pulut
1 cawan santan
sedikit gula dan garam secukup rasa
bijan sangai untuk hiasan

Cara membuatnya

  • Tanak pulut hingga masak
  • Masak santan dengan sedikit air dan tambah sedikit tepung jagung untuk memekatkannya.
  • Masukkan garam dan gula secukup rasa.
  • Sedia untuk di hidangkan bersama mangga dan pulut.
  • Letak sedikit bijan sebagai hiasan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan