style="text-align: center"

Jumaat, 18 November 2016

BAGUATTE CHEESE PEPPERONI

Assalam buat semua..
Hujung minggu yang sibuk,main masak-masak sampai tengahari.
time ni la nak cuba resepi-resepi baru...
yang dah beratus dok dalam waiting list untuk di buat.
Kadang tu sampai 4 hingga lima jenis resepi baru yang di cuba.
tu pun jenis yang ringkas-ringkas sahaja. 
Macam yang saya kongsikan hari ini.
Roti baguatte yang di gunakan jenis whole meal bread
Nak guna baguatte biasa pun boleh
Makan cicah dengan baked bean atau mushroom sup
Let's try buat

BAGUATTE CHEESE PEPPERONI

Bahan-bahan
1 batang roti baguatte
2 keping cheesdale-potong kecil
pepperoni secukupnya-celur sebentar
nenas kiub-potong nipis
serbuk lada hitam
serbuk lada sulah
sedikit cili flakes
parsli-cincang
2 sudu besar butter
1 biji bawang putih-cincang halus

Cara membuatnya

  • Roti baguatte di potong melintang jangan sampai putus jarak anggaran 1 cm.
  • Selitkan pepperoni,nenas dan cheese di antaranya.
  • Campurkan butter dan bawang putih cincang
  • Panaskan dalam microwave hingga butter cair.
  • Sapukan dengan mentega bawang putih  .
  • Taburkan serbuk lada hitam dan lada sulah dan cili flakes di atasnya
  • Akhir sekali,taburkan dengan parsli cincang.
  • Letakkan dalam loyang dan bakar hingga garing.
  • Sedap di makan panas-panas dengan mushrom soup atau bake bean. 

4 ulasan:

  1. Lama tak jengah sini... tak terkejar resepi! Macam2 pulak yang dihidangkan... rajinnya!

    BalasPadam
  2. Sedapnya! Teruja saya nak cuba.

    BalasPadam
    Balasan
    1. terai la buat,sedap juga buat sarapan pagi.

      Padam
  3. Rajin la sebab buat perkara yang kita suka.release stress kan Amiey.

    BalasPadam