style="text-align: center"

Isnin, 27 Februari 2017

APAM PISANG

Assalam buat semua..
Resepi Apam Pisang yang mudah di buat.
Lembut dan gebu sahaja serta naik dengan elok kejadiannya.
Bahan-bahan pun semua dah ada kat dapur.Pisang yang saya letak dalam freezer pun masih banyak lagi.
Let's try buat..

APAM PISANG

Bahan-bahan
1 cawan gula
1 cawan minyak masak
2 cawan tepung gandum
1 suud teh baking powder
3 biji telur A
1 cawan pisang lenyek
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh esen vanila

Cara membuatnya

  • Panaskan pengukus.
  • Pisang lenyek di biarkan selama 1/2 jam atau 1 jam.
  • Putar telur dan gula hingga kembang.Masukkan minyak dan pisang lenyek.Putar sebati.
  • Masukkan garam dan esen vanila.Putar sebentar.
  • Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan teruskan putar sebati dengan kelajuan rendah.
  • Kukus selama 10 -15 minit atau sampai masak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan