Resepi Apam Pisang yang mudah di buat.
Lembut dan gebu sahaja serta naik dengan elok kejadiannya.
Bahan-bahan pun semua dah ada kat dapur.Pisang yang saya letak dalam freezer pun masih banyak lagi.
Let's try buat..
APAM PISANG
Bahan-bahan
1 cawan gula
1 cawan minyak masak
2 cawan tepung gandum
1 suud teh baking powder
3 biji telur A
1 cawan pisang lenyek
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh esen vanila
Cara membuatnya
- Panaskan pengukus.
- Pisang lenyek di biarkan selama 1/2 jam atau 1 jam.
- Putar telur dan gula hingga kembang.Masukkan minyak dan pisang lenyek.Putar sebati.
- Masukkan garam dan esen vanila.Putar sebentar.
- Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan teruskan putar sebati dengan kelajuan rendah.
- Kukus selama 10 -15 minit atau sampai masak.
Bandar Live Casino Online
BalasPadam