style="text-align: center"

Sabtu, 29 September 2018

BISKUT KOKO

Assalam buat semua..
Ok..ini cookies homemade yang saya buat untuk kudapan anak-anak.
Letak satu balang kat meja depan TV nanti bila-bila menonton boleh makan biskut.
Lagipun sekarang ni biskut tidak terhad pada musim perayaan sahaja.
Sentiasa saja ada biskut yang di buat untuk makan hari-hari
Tu pun kalau ada masa...☺☺
ok..let's try baking

BISKUT KOKO

Bahan-bahan
250 gm mentega
150 gm gula kastor
1 biji telur
25 gm serbuk koko
200 gm tepung jagung
300 gm tepung gandum
20 gm susu tepung
1 sudu kecil coklat emulco

Bahan hiasan
telur putih
coklat urai
almond nibs

Cara membuatnya

  • Campurkan semua bahan.
  • Adun sebati hingga dapat adunan tidak melekat di jari.
  • Canaikan adunan dengan acuan pilihan.
  • Susun dalam dulang pembakar.
  • Sapukan putih telur.
  • Taburkan coklat urai dan almond nibs.
  • Bakar sehingga masak dengan suhu 170'c selama 15-20 minit bergantung pada oven masing-masing.
  • Sejukkan dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan