style="text-align: center"

Ahad, 30 Disember 2018

PARMESAN GARLIC BAKED POTATO

Assalam buat semua...
Potato ni boleh di makan sebagai side dish ataupun makan begitu sahaja
Rasanya  lemak-lemak masin dan sedap
Sedap di makan masa panas-panas ..rangup
Sambil tengok TV habis sepinggan
Let's try baking

Bahan-bahan
6 biji potato Russet
1/4 cawan olive oil
1sudu besar bawang puith cincang/3 sudu teh garlic powder
3 sudu teh garam/ikut keperluan
1 sudu teh paprika
2/3 cawan Parmesan cheese
2 sudu besar parsley cincang

Cara membuatnya

  • Cuci kulit potato dan toskan.Potong bulat nipis.Nak buat wedges pun boleh.
  • Panaskan oven pada suhu 200'c.
  • Alas baking tray dengan baking sheet.
  • Dalam satu bekas satukan olive oil,bawang putih,paprika dan garam.
  • Gaul rata bahan dengan kepingan potato.
  • Susunkan kepingan potato di atas baking tray.
  • Taburkan Parmesan cheese rata -rata di atas potato.
  • Bakar untuk selama 35minit sehingga kelihatan golden-crisp.
  • Taburkan daun parsley cincang dan Parmesan cheese selebihnya semasa menghidang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan