29 Ramadhan.
Biskut raya seterusnya adalah Biskut cornflakes yang crunchy ni
Krupp..krapp dah tinggal separuh bekas dah.
Walaupun bentuknya tak begitu cantik tapi puashati dapat makan biskut yang di buat sendiri.
Bahan-bahan pun mudah saja.
Let's try baking
BISKUT CORNFLAKES CRUNCHY
Bahan-bahan
250 gm butter
3/4 cawan gula aising
1 sudu kecil esen vanila
3/4 cawan tepung jagung
2 cawan tepung gandum
cornflakes secukupnya
Hiasan
ceri merah/hijau
Cara membuatnya
- Satukan butter,gula aising dan esen vanila.
- kacau sebati dengan senduk .
- Kemudian masukkan tepung jagung dan tepung gandum secara sedikit-sedikit(adunan memang lembik sedikit)
- Masukkan cornflakes secukupnya dan gaul rata.
- Sudukan adunan di atas loyang.Letak ceri dan tekan sedikit.
- Bakar dengan suhu 160'c selama 20 minit mengikut oven masing-masing..
- Sejukkan dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan