Kuih tempatan dari ubi kayu
Ketika Saya masih muda hingga menginjak ke usia sekarang,
masih lagi suka makan kuih ini.
Versi yang saya olah tidak manih letting kata ore Klateš¤
Kuih-kuih dulu secukup rasa,tiada sukatan khusus
Dalam resepi ini,saya guna ubi kayu kuning
Let's try buat
UBI KAYU KUKUS
Bahan
Ubi kayu secukupnya-di parut
Gula perang
Garam
Kelapa parut
Daun pandan
Cara membuatnya
1.Sediakan pengukus.
2.Gaul ubi kayu parut dengan sedikit garam dan gula perang
3.Potong kecil daun pandan kemudian gaul bersama ubi kayu tadi
4.Kukus sehingga masak.
5.Hidangkan bersama kelapa parut yang telah digaul bersama gula dan sedikit garam
*Kemanisan ikut citarasa sendiri
Tiada ulasan:
Catat Ulasan