Bahan -bahan
- 250 gm sponge mix
- 4 biji telur(B)
- 50gm air biasa
- 50gm mentega cair1/2 sudu teh esen vanila .
Cara-cara
- Campur semua bahan di atas,kecuali mentega cair.Putar sehingga gebu kemudian masukkan mentega cair dan esen vanila.
- bakar dengan suhu 180 celcius sehingga masak.
Bahan filling
- 250gm cream cheese
- 100gm mentega
- 50gm gula aising
- 1 sudu teh esen vanila
Campur semua sekali dan putar hingga sebati.
Bahan topping
- 300gm whipping cream-putar speed laju hingga gebu
- white chocolate-di parut ,simpan dlm.peti ais
Cara menghias
- Kek di belah 3 lapisan.Letak bahan filling di antara lapisan kek.
- Salutkan seluruh kek dengan krim putar tadi dan taburkan coklat putih parut.
- Letak didalam peti ais. Selamat mencuba!
Gambar kurang jelas.saya cuma guna kamera kompak aje. kalau ada DLSR kamera kan bagus.tunggguuuu......
Tiada ulasan:
Catat Ulasan