Salam bahagia dan semoga anda semua sentiasa dilindungi olehNya....
Sumber:Majalah Rasa
Bahan-bahan
- 280 gm.tepung naik sendiri
- 120 gm .mentega
- 110 gula kastor
- 1oo gm .kismis hitam/kuning
- 2 sdb.mixed peel
- 1 biji telur
- 80 ml.krimer sejat(susu cair)
- secubit garam
Cara membuatnya
- Panaskan oven dan griskan dulang pembakar.
- Ayak tepung dan gaulkan dengan mentega dengan perlahan(guna hujung jari),kemudian campurkan gula .
- Masukkan kismis,mixed peel dan gaul rata.
- Pukul telur,masukkan susu cair dan campurkannya dengan adunan tepung tadi untuk membuat doh(campurkan sedikit demi sedikit).
- Letakkan di atas dulang pembakar menggunakan garfu untuk mendapatkan bentuk seperti rock(bentuk yang tidak rata seperti bentuk batu).
- Bakar selama 15-20 minit atau sehingga masak dengan suhu 170'C.
- Bila masak sejukkan di atas redai barulah di masukkan ke dalam bekas yang sesuai.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan