Salam bahagia buat semua ....
Kek cawan coklatku berpeluh-peluh sebab penat sangat menjadi model untuk kamera.Sebenarnya ia baru saja di keluarkan dari peti sejuk.Di tengah-tengah kedinginan tu, terus saja kena tangkap gambar.Toppingnya di letakkan sedikit aising buttercream coffee di tengahnya dan di parutkan dengan coklat di atasnya.
KEK CAWAN COKLAT
Sumber:Majalah Keluarga
Bahan-bahan
- 250 gm.mentega
- 100 gm.gula kastor
- 5 biji telur
- 250 gm .tepung naik sendiri
- 2 sdb.coklat emulco
- 1 sdt.esen vanila
Cara membuatnya
- Panaskan oven .Ayak tepung naik sendiri.
- Pukul mentega dan gula kastor hingga kembang dan halus.
- Masukkan telur satu persatu dan pukul lagi hingga kembang dan gebu.
- Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata adunan kek.
- Masukkan coklat emulco dan esen vanila dan gaul sebati
- Tuangkan adunan kek ke dalam acuan kek cawan yang telah di sediakan .
- Bakar pada suhu 160'C selama 20-30 min. atau sehingga masak bergantung pada oven masing-masing.
- Bila masak sejukkan dahulu barulah di letakkan topping yang di sukai.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan